Бри е френски продукт от групата на меките сирена, което се прави от краве мляко. To покрито с бяла благородна плесен. Тази плесен се яде, въпреки че няма характерен вкус. Доброто сирене отвътре трябва да е мек сламенен цвят, със сивкав оттенък. Сиренето има нежен, каймачен вкус, с плодови нюанси. Ароматът му е силен, но не е неприятен. Ако имаш достатъчно въображение, можеш да си кажеш - "брей, това мирише на детето на ябълката и гъбата". Масленоста на качественото сирене Бри е около 25 – 30%. То е богато на протеини и мазнини, което го прави с доста високи калории на 100 грама продукт. То е добър източник на витамините B1 и B1, както и на минерала калций. Бри може да се консумира директно и самостоятелно или като съставка в различни салати, супи и други ястия. Някои хора го обичат със сладки храни - с плодове или конфитюри. Сиренето се сервира на стайна температура. С него се съчетават добре бели и червени вина. Когато купувате Бри, избягвайте продуктите с покафеняла плесенова обвивка и силен мирис на амоняк. Щом разрежете питата с Бри, имате само няколко дни преди да се развали.