5 • Неповторими • Рецепти с Пиле | BAV.BG

Рецепти с пиле

Описание

Търсиш рецепти с пилешко? Искаш те да бъдат както лесни, така и бързи?

Ако това е така, значи си на правилното място! В платформата BAV.BG ще намериш голямо разнообразие от тези рецепти. Независимо дали търсиш такива с филе, бутчета или гърди - нашите предложения са подходящи за теб!

Тук ще намериш както предложения на фурна, така и на тиган.

Благодарение на относителната леснота и ниските разходи за отглеждането на пилетата, в сравнение с животни като говедата и свинете, те са станали разпространени в световната кухня. То е адаптирано по различен начин към регионалните вкусове, което води до многообразието от предложения.

Пилешкото месо може да се приготви по разнообразни начини, включително печене, скара, барбекю, пържене, варене и много други. To е особено популярно сред любителите на фитнеса, защото е чудесен източник на протеини.

Пилешкото се посочва като по-здравословно от червеното месо, с по-ниска концентрация на диетичен холестерол и наситени мазнини.

В България, най-популярните рецепти са тези с гърди. Популярността на гърдите идва от факта, че 80% от калориите в тях идват от протеини, а само 20% идват от мазнини.

Рецептите с пилешко филе са особено популярни сред трениращите и тези, които искат да отслабнат. Високото съдържание на протеини и ниската калоричност означава, че можеш да ядеш повече пиле, без да се притесняваш, че ще консумираш твърде много калории.