Рецепти за палачинки

Как се правят палачинки?

Някои хора мислят че е трудно, но всъщност не изисква много усилие, приятно е и се научава лесно.

Просто следвайте тези стъпки:

  • Направете сместа - всяка от нашите рецепти ползва различни съставки в сместа си. Традиционните рецепти включват брашно, яйца и прясно мляко. Вие може да пробвате и други комбинации - например със кисело мляко (по този начин ще станат пухкави), вода или банан. Объркайте съставките в купа или блендер докато не получите желаната консистенция. Използвайте грамажите и съотношенията в рецептата или преценете на око ако имате опит или добър усет.
  • Нагрейте тигана на средна температура и го намажете с масло докато не се разтопи.
  • Излейте един чирпак от сместа и го разпределете равномерно върху тигана.
  • Редовно опипвайте сместа с шпатулата си за да усетите кога е готова за обръщане. Тя трябва да е бронзова отдоло и достатъчно твърда да се бъде обърната лесно без да се разпадне. Това е най-трудната част но след първите няколко става много по-лесно.
  • Повторете стъпките, като намазвате тигана с малко масло след всяка от тях. По избор намажете и готовите с малко масло за вкус и аромат. Така те стават най-вкусни.

Трика за да станат перфектни е да уцелите правилната температура и време.

Тя трябва да стане бронзова от двете страни. Тайната на успешното преобръщане е в търпението. Изчакайте момента когато е достатъчно солидна и изглежда напълно готова от едната страна.

Здравословно ли е?

Ако сте от хората, които обичат да закусват, здравословната храна е абсолютно задължителна за доброто начало на деня в повечето случаи. Има толкова много възможности за закуска и избора може да бъде труден.

Поради големия интерес от ваша страна, решихме да направим селекция от популярни рецепти за здравословни палачинки.

В тази статия ще откриете начини да направите най-вкусните кулинарни изкушения с качествени съставки, по-малко калории и повече протеин в тях.

С по-внимателно планиране на вашето хранене, вие можете да се насладите на любимите си рецепти и да им намерите място във вашия здравословен хранителен режим.

Дори и да не са ти се хапвали преди това, предполагаме тези страница раздвижи кулинарната ти креативност и вече си готов да експериментираш в кухнята.

Макар и донякъде сходни, тази селекция беше внимателно подбрана, за да обхване най-популярните разновидности и да удовлетвори различни групи от хора с определени предпочитания.

Коя е най-добрата рецепта според вас? Споделете я с нас.

Разбира се, ако започнеш да готвиш и се окаже, че нямаш някоя съставка от изброените, можеш да се опиташ да и намериш алтернатива. Забавлявай се в кухнята!

Повечето от тях са подходящи за спортисти и трениращи. Не забравяйте, че много често това, което определя дали нещо е “здравословно” или “нездравословно” е количеството му.

Така че, дори и да си приготвите палачинки за закуска утре сутрин, не се самообвинявайте след като хапнете. Дозата прави отровата. Не прекалявайте и всичко ще бъде наред с хранителният ви режим.