Сложете 2 яйца в купа.
Разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
Разтопете масло в предварително загрят тиган и запържете яйцата за около 3-4 минути.
Бърканите яйца са сред любимите закуски на всеки трениращ човек. Подходящи за хапване по всяко време на деня, много вкусни, лесни за приготвяне и много полезни. Птичите яйца са ценна храна още от далечни времена, когато хората се препитавали с ловуване и за първи път опитомили птиците. Яйцата са естествен източник на витамин D, също така са богати и на витамини А и Е, калций, натрий, фолиева киселина и др. Поради високото си съдържание на протеини, бърканите яйца са предпочитани от спортистите. Те са идеалната закуска след сутрешна тренировка. Възстановяват мускулните влакна и са отличен източник на енергия.