Домашна палачинка без масло

Смесете брашното, захарта, бакпулвера, содата за хляб, солта и канелата в купа. Направете кладенче в центъра.

В друга купичка смесете млякото, яйцето, растителното масло и ванилията. Разбъркайте докато получите хомогенна смес.

Добавете брашнената смес към другата. Разбъркайте до пълното комбиниране на двете.

Загрейте тиган с незалепващо покритие на средно-силен огън.

Изсипете 1/3 чаша от сместа за всяка палачинка върху нагорещения тиган. Печете по 2-3 минути на страна докато не станат златисто-кафяви.

Сервирайте ги горещи с кленов сироп или друга гарнитура по ваш вкус.

BAV.BG Изглеждай и се чувствай добре!

Информация за
1

Калории Калории = 933 kcal
Протеин Протеин = 74 гр
Въглехидрат Въглехидрат = 142 гр
Мазнини Мазнини = 8 гр

Категории

Описание

Заменете маслото при пържене на палачинките със растително масло (зехтин, кокосово масло, не се пропоръчва олио). Допълнително можете да добавите: 1 чаена лъжичка бакпулвер, 1/2 чаена лъжичка сода за хляб, 1/4 чаена лъжичка сол, 1/2 чаена лъжичка ванилия