Смесете брашното, захарта, бакпулвера, содата за хляб, солта и канелата в купа. Направете кладенче в центъра.
В друга купичка смесете млякото, яйцето, растителното масло и ванилията. Разбъркайте докато получите хомогенна смес.
Добавете брашнената смес към другата. Разбъркайте до пълното комбиниране на двете.
Загрейте тиган с незалепващо покритие на средно-силен огън.
Изсипете 1/3 чаша от сместа за всяка палачинка върху нагорещения тиган. Печете по 2-3 минути на страна докато не станат златисто-кафяви.
Сервирайте ги горещи с кленов сироп или друга гарнитура по ваш вкус.
Заменете маслото при пържене на палачинките със растително масло (зехтин, кокосово масло, не се пропоръчва олио). Допълнително можете да добавите: 1 чаена лъжичка бакпулвер, 1/2 чаена лъжичка сода за хляб, 1/4 чаена лъжичка сол, 1/2 чаена лъжичка ванилия