Обелете и нарежете картофите на жулиени. Сложете ги в тава със масло и подправки на вкус, като накрая ги завийте във фолио и направете няколко дупки за въздух. Печете 20 минути на 200 градиса, след това махнете фолиото и увеличене на 250 градуса за 5 минути.
Картофите са една от най-любимите храни на хората по целия свят. Било то като гарнитура, основно ястие, или салата, всеки обича да си хапва картофки. По-безвредни от пържените, но също толкова вкусни са картофите на фурна. Картофите са добре познат източник на въглехидрати. Но те съдържат и фибри, витамини В и С, калий, калций, магнезий, фосфор и други минерали. Картофите на фурна ще ви заредят с енергия, а може и да ви оправят наспроението, понеже са много вкусни и можете много лесно и бързо да си ги приготвите.