Загрейте тиган с незалепващо покритие на средно-нисък огън. Разтопете малко масло.
В купа смесете заедно брашното, царевичното нишесте, кафявата захар, бакпулвера, солта и канелата.
В отделна купа смесете млякото, яйцето, растителното масло, меда, ванилията и банановото пюре.
Добавете брашнената смес към другата и разбъркайте докато се комбинират. Сместа ще бъде на бучки от бананите. Не се притеснявайте.
Изсипете около 1/4 чаша от сместа върху тигана и гответе на средно-слаб огън. След като започнат да се образуват мехурчетата в тестото и се спукат (след около 3 минути), обърнете палачинката и гответе за още 1-2 минути (или докато долната страна стане златисто-кафява).
Повторете същия процес с останалото тесто.
Насладете се на палачинките с усмивка.
Допълнително можете да добавите: 1 супена лъжица царевично нишесте, 2 с. л. кафява захар 1 с. л. бакпулвер, 1/4 ч. л. сол, 2 с. л. растително масло, 2 ч. л. ванилия