Палачинка с банан и яйца

Обелете банана и го нарежете на няколко големи парчета в широка купичка. Използвайте вилица, за да намачкате старателно банана. Продължете да го мачкате, докато консистенцията му наподобява пудинг и няма големи бучки.

Тези палачинки са страхотни сами по себе си, но винаги може да добавите допълнителни съставки. Добавете 1/8 чаена лъжичка бакпулвер, за да са по-пухкави. Използвайте ванилия, какао на прах или мед за допълнителен вкус. Ако възнамерявате да слагате ядки, запазете ги за по-късно.

Изсипете яйцата върху намачкания банан и разбъркайте докато се смесят добре. Тестото ще изглежда много течно. Не се притеснявайте.

Загрейте тиган с незалепващо покритие на средна температура. Разтопете малко масло ако желаете.

Излейте част от сместа в тигана. Слагайте по около 2 с.л. от нея за най-добри резултати.

Печете палачинките около една минута или докато долната страна се позлати. Обърнете и повторете същата процедура. За целта използвайте тънка и плоска шпатула, с която да повдигнете палачинката от тигана.

След като обърнете палачинката е времето, когато може да добавите ядките или други добавки към тях.

Ако мислите, че все още не са готови може да обърнете палачинките отново. След като втората страна е готова, процедурата е много лесна.

Прехвърлете готовите палачинки в чиния и използвайте останалата част от тестото.

Тези палачинки са най-добри, когато се ядат пресни от тигана и са все още топли. Сервирайте с кленов сироп, мед, конфитюр или гарнитура по ваш избор.

Информация за
1

Калории Калории = 343 kcal
Протеин Протеин = 14 гр
Въглехидрат Въглехидрат = 24 гр
Мазнини Мазнини = 22 гр

Категории

Описание

Тези бананови палачинки могат да се съхраняват в хладилника за няколко дни. Когато ви се доядат, затоплете ги в микровълнова за около 30-секундни. Имайте предвид че няма да са толкова вкусни, колкото когато са пресни.