Сложете всички съставки в блендер на средна скорост докато се смесят добре.
Загрейте тиган с незалепващо покритие на средно-висока температура. Слагайте тестото на малки порции - около 1/4 чаша на палачинка.
Поръсете с боровинки или друга гарнитура (ако желаете).
Когато краищата на палачинките започнат да изглеждат сухи (след 2-3 минути), обърнете и гответе още минута-две от другата страна.
Сервирайте с кленов сироп, мед, конфитюр или гарнитура по ваш избор.
Допълнително можете да добавите 4 чаени лъжички бакпулвер, щипка сол, 2 с.л ленено брашно. Ако палачинките се разпадат, може да се наложи да усилите котлона. Най-добрите палачинки се получават когато топлината от котлона е на достатъчно висока и когато използвате тиган с незалепващо покритие. Ако консистенцията не ви харесва, винаги може да добавите повече ленено брашно.