Накъсайте салата айсберг в купа.
Добавете една консерва риба тон.
Нарежете десетина чери доматчета на половина и ги добавете в купата.
Междувременно сварете три яйца. След като са готови ги нарежете и ги добавете в салатата. Добавете оцет на вкус.
Името на Салата Айсберг произлиза от начина, по който е съхранявана първоначално. Зеленчукът е бил пренасян в камиони пълни с лед, за да се забави гниенето. За пръв път салатата айсберг е представена на широката общественост като първата салата, която се е запазила свежа, оцелявайки по време на дълго пътуване, без да увехне или изсъхне. Тя е сред 5-те най-кукувани салати в света. Богата на протеини и със сравнително ниско съдържание на въглехидрати. Консервираната риба тон пък е чудесен източник на протеини, който превръща рецептата в предпочитан избор на спортистите. Разтоварваща рецепта, която може да се включи успешно във всяка диета за отслабване. Салатата е богата на витамини, минерали и антиоксиданти (витамин Е и К, витамини от група B, фолиевата киселина, ниацин и др). Лесна за приготвяне и определено запомняща се на вкус!