Салати рецепти

Описание

Добре дошъл в една от най-здравословните ни страници! Тук ще намериш огромна селекция от нашите предложение, подходящи за трениращи хора, които са мотивирани да постигат спортните си цели!

Независимо дали имаш по-изтънчен вкус и търсиш рецепти за салата Цезар или търсиш нещо по-класическо като Шопска салата - на правилното място си!

Така и така си тук, нека ти разкажем малко повече за тях!

Салата е ястие, състоящо се от микс на малки парченца продукти, обикновено зеленчуци или плодове. Различните вариации често НЕ включват термична обработка на продуктите в тях. Те обикновено се сервират леко охладени.

Най-популярни са зелените салати. В тях се използва основа от листни зеленчуци като маруля, рукола, къдраво зеле, спанак и др.

Те са толкова често срещани, че самата дума “салата” често се отнася конкретно за тях.

Сосът, използван за овкусяване, обикновено се нарича дресинг. Повечето дресинги се основават или на смес от мазнина и оцет, или на ферментирал млечен продукт като кефир.

Могат да се сервират по всяко време от едно хранене:

  • За предястие - леки и с по-малки порции, служещи като първо ястие на едно хранене;
  • За гарнитури - придружават основното ястие.
  • Като основно - обикновено съдържат високопротеинови продукти като месо, риба, яйца, бобови растения или сирене.
  • За десерт - сладки версии, съдържащи плодове, желатин, подсладители или бита сметана.