【Здравословна закуска】 | BAV.BG

Здравословна закуска

Описание


Търсиш лесни рецепти за закуска? Но искаш да са здравословни, бързи и да те зареждат с енергия? Имаме добра новина - на правилното място си!

Може да си израснал чувайки, че закуската е най-важното хранене за деня. Твърди се, че тя ускорява метаболизма и намалява преяждането по-късно през деня, което спомага за поддържане на здравословно тегло.

В едно проучване с над 300 души, участниците били разделени на 2 групи. Първата консумирала закуска, а втората не. Накрая установили, че няма значителна разлика в загубата на тегло между двете групи.

В средновековна Европа храненето в началото на деня е било само необходимост за тези, които са работили преди изгрев слънце. Популярността на сутрешното ядене идва с индустриалната революция, когато хората се нуждаели от повече енергия, за да изпълняват ежедневните си задачи.


Думата на английски (breakfast) се отнася до счупване (break) на периода на гладуване от предишната нощ (fast).

Въпреки че тя всъщност не е “най-важното хранене за деня”, много хора обичат да закусват. Рецептите с яйца са най-популярният избор сред нашите клиенти. Това, което сме забелязали е, че хората, които закусват адекватна храна, се чувстват по-сити през деня, което намалява риска от преяждане и изкушения на работното място.

Рецептите за закуска на BAV.BG са лесни, здравословни и богати на хранителни вещества. Не губи повече време, а се захващай да експериментираш в кухнята!