Една консерва боб в доматен сос се поставя в малка купа
Смесва с една консерва риба тон
Получената смес се изсипва в малка тава за печене
Разчупват се 2-3 яйца отгоре, без да се разбъркват със сместа
Запича се за около 5 минути на силна фурна.
Като гарнитура, бобът с риба тон може да бъде и началото на едно богато меню. Това може би е комбинация, която почитателите на българската традиционна кухня ще погледнат с недоверие. Но всъщност бобът дава много широко поле за действие в кулинарията и рецептата за боб и риба тон е поредно доказателство за това. Бобът е много богат на фибри, витмини от групи В, К и Е, минерали (с повишено съдържание на фосфор, магнезий, калций, калий). Той е един от най- нядеждните източници на протеин от растителен произход. Другата главна съставка - рибата тон - е пълна с витамини от група В и К, както и бетаин и витамин D, минерали (главно калий и селен) и малко, но полезни мазнини. Тази нетрадиционна, но великолепна на вкус комбинация ще ви набави всички необходими макроси и ще е чудесно допълнение към дневното ви меню.