Боб с риба тон

Една консерва боб в доматен сос се поставя в малка купа

Смесва с една консерва риба тон

Получената смес се изсипва в малка тава за печене

Разчупват се 2-3 яйца отгоре, без да се разбъркват със сместа

Запича се за около 5 минути на силна фурна.

Информация за
1

Калории Калории = 478 kcal
Протеин Протеин = 58 гр
Въглехидрат Въглехидрат = 27 гр
Мазнини Мазнини = 12 гр

Категории

Видео

Описание

Като гарнитура, бобът с риба тон може да бъде и началото на едно богато меню. Това може би е комбинация, която почитателите на българската традиционна кухня ще погледнат с недоверие. Но всъщност бобът дава много широко поле за действие в кулинарията и рецептата за боб и риба тон е поредно доказателство за това. Бобът е много богат на фибри, витмини от групи В, К и Е, минерали (с повишено съдържание на фосфор, магнезий, калций, калий). Той е един от най- нядеждните източници на протеин от растителен произход. Другата главна съставка - рибата тон - е пълна с витамини от група В и К, както и бетаин и витамин D, минерали (главно калий и селен) и малко, но полезни мазнини. Тази нетрадиционна, но великолепна на вкус комбинация ще ви набави всички необходими макроси и ще е чудесно допълнение към дневното ви меню.