Запържете каймата до златисто (7-8 мин).
Добавете нарязаните домати.
Разтворете микса за чили в топла вода и оставете да поври с каймата за оше 5 мин.
Накрая поставете боба и оставете още 1-2 мин на котлона.
Чили кон карне е ястие от кухнята на Мексико и Тексас. Името идва от испански език и буквално означава „чили с месо“. Основни съставки на ястието са люти чушки чили и мляно месо, като останалите съставки се добавят в зависимост от региона или личните предпочитания. Месото може да бъде нарязано на кубчета или във вид на кайма, като традиционно то е говеждо, но може да се използва и друг вид месо. Като подправки най-често се използват риган, кимион и черен пипер, и по рядко кориандър и дафинов лист. Готовото ястие се сервира с бял ориз, царевичен чипс начос или тортиля. Сами много лесно можете да си приготвите чили кон карне и да изненадате приятелите си с едно екзотично и приятно ястие, продуктите, за което са лесно достъпни и пълни с витамини, минерали и протеини.