【Чили кон карне】• рецепта | BAV.BG

Чили кон карне

Запържете каймата до златисто (7-8 мин).

Добавете нарязаните домати.

Разтворете микса за чили в топла вода и оставете да поври с каймата за оше 5 мин.

Накрая поставете боба и оставете още 1-2 мин на котлона.

Информация за
1

Калории Калории = 1071 kcal
Протеин Протеин = 82 гр
Въглехидрат Въглехидрат = 98 гр
Мазнини Мазнини = 34 гр

Категории

Описание

Чили кон карне е ястие от кухнята на Мексико и Тексас. Името идва от испански език и буквално означава „чили с месо“. Основни съставки на ястието са люти чушки чили и мляно месо, като останалите съставки се добавят в зависимост от региона или личните предпочитания. Месото може да бъде нарязано на кубчета или във вид на кайма, като традиционно то е говеждо, но може да се използва и друг вид месо. Като подправки най-често се използват риган, кимион и черен пипер, и по рядко кориандър и дафинов лист. Готовото ястие се сервира с бял ориз, царевичен чипс начос или тортиля. Сами много лесно можете да си приготвите чили кон карне и да изненадате приятелите си с едно екзотично и приятно ястие, продуктите, за което са лесно достъпни и пълни с витамини, минерали и протеини.