Овкусете и оформете на кюфтенца 500 гр. телешка кайма.
Запечете до златисто (6-7 мин.)
Добавете кашкавал върху кюфтенцата (1-2 мин.)
По желание, можете да препечете леко питките за бургера.
Сглобете бургера с резанче домат, шепа айсберг и/или 1 с.л горчица.
Телешкото месо съдържа много протеин и никакви въглехидрати. Тъй като телешкото съдържа по-малко мазнини от много други видове месо, при готвенето му трябва да се внимава да не стане прекалено твърдо и сухо. То е и основната съставка в любимите на всички хамбъргъри (бургери), които в началото са представлявали смляно месо под формата на кюфте, поставено между две филийки хляб. Това творение набира популярност в Америка през 1900 година заради Луи Лесинг, датски имигрант и собственик на заведение за бързо хранене. През 1940 година е открита веригата за бързо хранене Макдоналдс, която през 1953 година придобива лиценз за изработка и продажба на бургери. Но ако не сте фен на бургерите, предлагани във веригите за бързо хранене, сега можете да си приготвите Домашен телешки бургер у дома.