Диетична тортиля

Пилешките гърди се нарязват на малки парченца и се слагат в предварително нагорещен тиган.

Авокадото се изчиства от костилката и се нарязва на ситни парченца (или се пасира).

Боба се изсипва при месото и се разбърква (1-2 мин.)

Напълнете листото от марулката със сместта (боб, царевица, чесън и/или лук).

Информация за
1

Калории Калории = 381 kcal
Протеин Протеин = 43 гр
Въглехидрат Въглехидрат = 23 гр
Мазнини Мазнини = 13 гр

Категории

Описание

Марулята е вкусна, свежа, претъпкана с витамини и минерали и вроятно затова има изключително широко приложение в кулинарството. Тя съдържа големи количества желязо. Високото съдържание на фибри, витамини (А, В, С и К) и минерали я правят толкова полезна за нашето тяло. А ако идеята да ядете маруля не ви изглежа особено привлекателна, предлагаме ви да я комбинирате с рецептата ни за тортиля. Това осигурява най-доброто от двата свята - вкус и полезност специално за вас. Тортилята с маруля е нисковъглехидратна, нискокалорична и с високо съдържание на протеин, перфектната рецепта за бърз обяд или лека вечеря.