【Тортиля с пиле】• рецепта | BAV.BG

Тортиля с пиле

Пилешките гърди се нарязват на малки парченца и се слагат в предварително нагорещен тиган.

Авокадото се изчиства от костилката и се нарязва на ситни парченца (или се пасира).

Боба се изсипва при месото и се разбърква (1-2 мин.)

Напълнете тортилята със сместта (боб, царевица, чесън и/или лук).

Информация за
1

Калории Калории = 449 kcal
Протеин Протеин = 45 гр
Въглехидрат Въглехидрат = 38 гр
Мазнини Мазнини = 13 гр

Категории

Описание

Тортилята е кръгла и тънка питка от царевично или пшеничено брашно. Употребява се главно в мексиканската кухня – в Мексико е едно от националните ястия, и в страните от Централна Америка, САЩ и Канада. Тя се използва и за направата на така поплярното тако. Съставките, използвани в рецептата ( царевица, домат, чесън, лук, боб, авокадо и пилешко месо) ще ви доставят необходимите витамини от група В, К, А и С, фибри, минерали и мазнини. А пилешкото месо ще ви достави необходимата дневна доза протеин. Няма нужда да търсите мексикански ресторанти, ако ви се хапва тортиля с пилешко. Сега лесно можете да си я приготвите сами. Добавете лют сос за максимално удоволствие!