Грис

Грис

Информация за 100 гр.

Калории

Калории = 108 kcal

Протеин

Протеин = 3 гр

Въглехидрат

Въглехидрат = 23 гр

Мазнини

Мазнини = 0 гр

Фибри

Фибри = 1 гр

Захари

Захари = 0 гр

Измерване

Бързо. Анаболно. Вкусно. Изглеждай и се чувствай добре!

100 гр.

Бързо. Анаболно. Вкусно. Изглеждай и се чувствай добре!

голяма чаша

Категория
Рецепти
Описание

Грис е хранителен продукт, който се произвежда чрез смилане на пшенични или царевични зърна. Понякога се използва се за готвене на различни ястия, по-специално десерти - грис халва, пудинги и щрудели. Грисът се усвоява бързо, добре се абсорбира от тялото, но съдържа минимално количество фибри. Най-често трябва да се вари, за да набъбне преди да се консумира. Той съдържа глутен, така че ако имате чувствителност към глутена - избягвайте го. Дребнозърнестият грис се използва за производство на тесто за спагети, кускус, макарони и други тестени изделия.

Хранителна стойност
На 100 грама
  • Калории = 108 kcal;
  • Протеин = 3 гр;
  • Въглехидрат = 23 гр;
  • Фибри = 1 гр;
  • Захари = 0 гр;
  • Мазнини = 0 гр.