Каперси

Каперси

Информация за 100 гр.

Калории

Калории = 23 kcal

Протеин

Протеин = 2 гр

Въглехидрат

Въглехидрат = 5 гр

Мазнини

Мазнини = 1 гр

Фибри

Фибри = 3 гр

Захари

Захари = 0 гр

Измерване

Бързо. Анаболно. Вкусно. Изглеждай и се чувствай добре!

100 гр.

Категория
Рецепти
Описание

Каперсите са пъпките на храстовидното растение от вида Capparis spinosa, което е често срещано в сухите райони на Средиземноморието, Азия, Индия, Северна Африка и Северна Америка. Плодовете са овални, месести и зелени. Те съдържат много кафяви семена във формата на бъбреци. Най-ценните пъпки са малки, кръгли и плътни. Цветните пъпки се употребяват най-често в прясно състояние, а по-рядко мариновани. Ако се мариноват, те трябва да се измият, изсушат на слънце и след това се слагат в буркани и се консервират. Благодарение на това, те придобиват кисело-солен, леко остър вкус. Каперсите вървят добре със студени мезета, месо и основни ястия от месо и риба. В тях се съдържат добри количества на витамин С, йод, ненаситени мазнини и органични киселини.

Хранителна стойност
На 100 грама
  • Калории = 23 kcal;
  • Протеин = 2 гр;
  • Въглехидрат = 5 гр;
  • Фибри = 3 гр;
  • Захари = 0 гр;
  • Мазнини = 1 гр.