Карфиол

Карфиол

Информация за 100 гр.

Калории

Калории = 25 kcal

Протеин

Протеин = 2 гр

Въглехидрат

Въглехидрат = 5 гр

Мазнини

Мазнини = 0 гр

Фибри

Фибри = 2 гр

Захари

Захари = 2 гр

Измерване

Бързо. Анаболно. Вкусно. Изглеждай и се чувствай добре!

100 гр.

Бързо. Анаболно. Вкусно. Изглеждай и се чувствай добре!

голяма чаша

Бързо. Анаболно. Вкусно. Изглеждай и се чувствай добре!

глава

Бързо. Анаболно. Вкусно. Изглеждай и се чувствай добре!

парче

Категория
Рецепти
Описание

Карфиолът идва от районите на Средиземноморието. За първи път е внесен от Западна Европа през XVII век. Там той е диетичен продукт, използван от хора на всяка възраст и много обичан от всички. Той има много по-малко фибри от другите зеленчуци и затова лесно се абсорбира от тялото. Дори френската кралица Мария Медичи знаела стойността на това растение и го използвала за справяне с депресията и умората. Протеините му пък са богати на ценни аминокиселини (аргинин, лизин). В карфиола има малко целулоза, която благодарение на деликатната си структура, лесно се усвоява от организма. Повечето от азотните му вещества са лесно-смилаеми протеинови съединения, благодарение на което, той се възприема от тялото ни по-добре от другите видове зеле.

Хранителна стойност
На 100 грама
  • Калории = 25 kcal;
  • Протеин = 2 гр;
  • Въглехидрат = 5 гр;
  • Фибри = 2 гр;
  • Захари = 2 гр;
  • Мазнини = 0 гр.