Нахут (Суров)

Нахут (Суров)

Информация за 100 гр.

Калории

Калории = 378 kcal

Протеин

Протеин = 20 гр

Въглехидрат

Въглехидрат = 63 гр

Мазнини

Мазнини = 6 гр

Фибри

Фибри = 12 гр

Захари

Захари = 11 гр

Измерване

Бързо. Анаболно. Вкусно. Изглеждай и се чувствай добре!

100 гр.

Бързо. Анаболно. Вкусно. Изглеждай и се чувствай добре!

голяма чаша

Бързо. Анаболно. Вкусно. Изглеждай и се чувствай добре!

с. л.

Категория
Рецепти
Описание

Нахут, в България известен като "леблебия", е едногодишно бобово растение, чиито зърна имат необичайна форма. Родното му място се счита за Централна Азия. Растението се култивира в страните от Централна и Централна Азия, Източна Африка, Източна Европа, Индия и средиземноморския регион. Ядките на нахута, подобно на повечето бобови растения, са добър източник на протеини. Той съдържа и високо количество Витамин Е, който повишава имунитета, предпазва сърцето и поддържа здрави кожата и косата. В допълнение, нахутът е полезен източник на изофлавони и Витамин В6, който е важен за производството на серотонин. Съдържанието на мазнини е ниско в сравнение с другите ядки. В миналото нахутът е смятан за афродизиак и е използван от древните египтяни и арабите за повдигане на либидото. Други полезни съединения в него са манган, фосфор,желязо и мед.

Хранителна стойност
На 100 грама
  • Калории = 378 kcal;
  • Протеин = 20 гр;
  • Въглехидрат = 63 гр;
  • Фибри = 12 гр;
  • Захари = 11 гр;
  • Мазнини = 6 гр.