Рукола

Рукола

Информация за 100 гр.

Калории

Калории = 25 kcal

Протеин

Протеин = 3 гр

Въглехидрат

Въглехидрат = 4 гр

Мазнини

Мазнини = 1 гр

Фибри

Фибри = 2 гр

Захари

Захари = 2 гр

Измерване

Бързо. Анаболно. Вкусно. Изглеждай и се чувствай добре!

100 гр.

Категория
Рецепти
Описание

Това растение принадлежи към семейството на кръстоцветните. В дивата природа руколата расте в Северна Африка, Европа, от Мала до Централна Азия и Индия. Зелените ѝ листа се използват в зеленчукови салати, ястия с паста, пици и някои рецепти за ризото. В кулинарията се използва и масло от семената на руколата, което се добавя при консервиране на зеленчуци. Тя съдържа високо количество каротин, витамин C, витамини от групата B и минералите калций, калий, магнезий, желязо и фосфор. От тях, желязото и калият са в най-голямо количество. Интересен факт е, че в нея се срещат Омега-3. Както повечето салати, тази също е много нискокалорична.

Хранителна стойност
На 100 грама
  • Калории = 25 kcal;
  • Протеин = 3 гр;
  • Въглехидрат = 4 гр;
  • Фибри = 2 гр;
  • Захари = 2 гр;
  • Мазнини = 1 гр.