Зелен лук

Зелен лук

Информация за 100 гр.

Калории

Калории = 32 kcal

Протеин

Протеин = 2 гр

Въглехидрат

Въглехидрат = 7 гр

Мазнини

Мазнини = 0 гр

Фибри

Фибри = 3 гр

Захари

Захари = 2 гр

Измерване

Бързо. Анаболно. Вкусно. Изглеждай и се чувствай добре!

100 гр.

Бързо. Анаболно. Вкусно. Изглеждай и се чувствай добре!

малка чаша

Бързо. Анаболно. Вкусно. Изглеждай и се чувствай добре!

голяма чаша

Бързо. Анаболно. Вкусно. Изглеждай и се чувствай добре!

с. л.

Бързо. Анаболно. Вкусно. Изглеждай и се чувствай добре!

брой

Категория
Рецепти
Описание

Зеленият лук е добре познат на всеки. Той се добавя в супи, салати, картофено пюре и много други ястия. Историята му започва в древна Азия. Там това растение се използва в дивата си форма от номадските овчари. Постепенно то започнало да „обикаля“ света по търговски пътища. Днес, зеленият лук се отглежда в почти всички страни по света. Има много разновидности на това растение. То е истинско хранилище на витамини. Той е източник на витамин С. В 100 г от продукта има от 14 до 58 мг. А това възлиза на средно 51% от ПДД (препоръчителен дневен прием). Интересно: учените откриха, че в състава на зеления лук има компонент, наречен кверцетин. Този антиоксидант има способността да се бори с туморите. Следователно използването му ще бъде отлична профилактика.

Хранителна стойност
На 100 грама
  • Калории = 32 kcal;
  • Протеин = 2 гр;
  • Въглехидрат = 7 гр;
  • Фибри = 3 гр;
  • Захари = 2 гр;
  • Мазнини = 0 гр.