Личностно Развитие

12 Начина за вдигане на мотивацията за успех

ation (38)

12 Начина за вдигане на мотивацията за успех

Ако сте заседнали и се чувствате немотивирани, ще усетите голямо облекчение, когато научите за някои от тези прости, но все пак силно въздействащи промени, които ще Ви насочат отново към правия път.

Тези 15 съвета не само ще възстановят мотивацията Ви за успех, но и ще я повишат, за да можете да постигнете личната си дефиниция за успешен и щастлив живот.

1. Практикувайте мироглед, в който чашата е наполовина пълна

Това не е толкова лесно да се направи, ако чувствате че не Ви върви в няколко области от живота. Практикувайте кратки изблици на радикална благодарност и търсете дребни поводи през деня си, за които сте благодарни и които Ви носят щастие.

Отначало ще се почувствате странно, но с течение на времето невро-мрежите на мозъка Ви ще започнат да се фокусират върху това, което Ви мотивира и вдъхновява. Започнете да практикувате това упражнение понякога през деня, когато се чувствате добре, така че когато ударите груби моменти, способността Ви за отскок ще бъде по-автоматична. Трябва обаче да го практикувате редовно, ако искате ефективно да възвърнете мотивацията си за успех.

2. Прегледайте нивото на щастие във Вашата ежедневна социална мрежа

Джим Рон в известно негоlf изказване цитира:

„Вие сте средната стойност на петимата хора, с които прекарвате най-много време.“

Това не е евангелие или абсолютна истина. Когато проверявате дали Вашите взаимоотношения Ви подкрепят, насърчават, вдъхновяват, учат и изграждат, всъщност трябва да гледате и отвъд тези петима души.

Професорите по социални науки Джеймс Фаулър и Никълъс Кристакис обясняват как трябва да разглеждаме нашите приятели до трета степен на раздяла, за да идентифицираме онези, които влияят на нашето щастие и социални отношения. 

Хората обикновено са по-щастливи, защото техните приятели от първо ниво също са от основно значение за наличието на качествена мрежа от хора. За да увеличите мотивацията и щастието си, не гледайте само приятелите си. Погледнете приятелите на приятелите си!

3. Инвестирайте в личностно развитие

Направете личен план за развитие и той ще Ви даде силни улики за това какви програми, книги, подкасти, мрежови групи и социални дейности да използвате. Но бъдете предпазливи към синдрома на добронамерените приятели и семейство, които безразборно раздават своите безброй препоръки!

Бъдете любезни и благодарни за техните съвети и напътствия (въпреки че често могат да бъдат неканени!). Избирайте разумно и взимайте собствени решения.

Съсредоточете се върху предизвикателствата, с които се сблъсквате сега. Изпитвате ли проблеми със връзките си? Страдат ли децата Ви от тормоз в училище и не сте сигурни как да им помогнете? Може би изпитвате застой в работното място или бизнеса. Каквито и проблеми да са налице за Вас сега, проучете дейности и методи, които ще Ви помогнат да ги разрешите. Решаването на проблеми и чувството за личностно развитие е безкрайно мотивиращо и удовлетворяващо за нашия ум.

5. Инвестирайте в опит, а не в материални неща

Прахосването на парите върху физически вещи, за да се възнаградите, няма да докара само до фалит. Когато постоянно разчитате на външни неща, за да Ви мотивират, Вие сте в реална опасност никога да не бъдете доволни.

Вместо това запалете мотивацията си вътрешно, като инвестирате в преживявания, които Ви позволяват да почувствате онези чувства, които вярвате, че ще изпитате, когато успеете.

Ако мечтата Ви е да станете публичен говорител, инвестирайте в курс или програма за говорене пред публика. Ако луксозен уикенд с близките отговаря на Вашето определение за успех, спестете времето и парите, за да направите това.

Не насочвайте цялото си внимание към гърнето със злато в края на дъгата. Вашата мотивация за успех ще се подобри, когато тренирате да се чувствате успешни на всяка крачка от пътуването си.

6. Създайте или се присъединете към “Мастърмайнд” група

Наполеон Хил създава тази концепция в книгата си „Мисли и забогатявай“, публикувана за пръв път през 1937 г. И въпреки това, да си предприемач днес често все още е ужасно самотно начинание.

Присъединявайки се към такава група, Вашата мотивация ще се подхранва от колективния гений на другите в нея, които също искат да си сътрудничат, за да решават проблеми, да създават мрежи и да научават нови неща. Не само поддържането на мотивацията става по-лесно в тази среда, но и Вашето мислене и креативност нарастват многократно. Изберете групата си разумно и Вашият принос ще тласне всички до нови постижения.

7. Работа с наставник или треньор

Има лични треньори, треньори по здраве и благополучие и треньори в кариерата, но рядко наемаме треньор, който да ни помогне с два от най-важните фактори, влияещи на нашия успех и щастие: парите и нашето психологическо благосъстояние.

Нашият подход често третира симптомите едва когато сме в тежко положение. Парите може да не ни купят щастие, но финансовата свобода е свободата на избор, а свободата на избор означава по-широки възможности за по-голямо щастие. 

Чрез изучаването на активни умения, които укрепват Вашата устойчивост в личния и професионалния ви живот, можете да повдигнете мотивацията си за справяне с предизвикателствата с по-голяма смелост. Имате резервен план и предпазни мрежи, които да Ви хванат, когато паднете.

Ние не сме сами на този свят и винаги можем да потърсим подкрепа от другите, които да ни помогнат да възвърнем мотивацията си за успех. Независимо дали става дума за ментор в работата, бизнес треньор или треньор по отношения, отворете разговора. Опознайте се по-добре, направете планове за изчистване на препятствията и се пригответе за спринт!

8. Фокусирайте разговорите си върху идеите и целите си

Когато си фокусирате вниманието върху определени неща, чувства и мисли, Вие казвате на мозъка си, че тези неща са важни. Чувствата и мислите се усилват по-лесно в невронните пътища, и отключват лесен достъп до подобни чувства и мисли в спомените ни.

Като се има това в предвид, бъдете подготвени. Умишлено структурирайте разговорите, които водите, към идеи, планове и напредък, за да Ви отведат там, където искате да отидете.

Стимулирайте и тренирайте мозъка си, за да увеличите разтегателната му способност. Насочете вниманието му към положителния опит и резултатите, които сте имали, и умишлено споделяйте в разговори, че искате повече от тези чувства и резултати.

Споделете с тях повече от това, което желаете да изпитате и постигнете. Вие създавате по-голяма вероятност да получите благоприятни изненади в отговор на Вашите искания.

9. Имайте за цел да станете по-добър приятел, партньор или сътрудник в работата

Социалното ни здраве и хигиена е една от основите на щастието, успеха и мотивацията. Разгледайте връзките си, като се запитате кои аспекти са здравословни за Вас и Ви носят щастие. Освен това помислете с какво допринасвяте към тази връзка и дали това Ви носи щастие. Помислете не само какво печелите от връзката, но и какво можете да направите, за да помогнете на тази връзка да процъфти повече. Можете ли да подобрите начина, по който се представяте пред хората в живота си, на работа и в личен план? Поставете си някои лични цели в този, след което работете върху задачата. Поемете инициативата в организиране на събиране. Може да изхвърлите боклука, без да бъдете попитани от партньора си. Засилването и стъпването в по-здравословни и щастливи отношения само ще засили положителната вибрация на Вашето ежедневие.

10. Научете как да водите по-добре, като насърчавате другите да стават по-добри лидери

Ако сте лидер, може да бъде наистина трудно да се противопоставите на желанието да поемете волана, когато видите, че другите са на път да катастрофират. Обаче излизането от центъра на внимание, за да позволи на другите да имат своите петнадесет минути слава, е признакът за наличието на истинския лидер.

Подкрепата и обучението на другите да развият увереност и лидерски умения по време на кариерата  им наистина обогатява душата. Стойте до тях, когато влязат в мъглата, и упорито ги насърчавайте, за да ги останат фокусирани и на прав път.

Подкрепяйки другите през техните изпитания не само ще Ви направи по-щастливи и удовлетворени, а също така е инвестиция за бъдещето, в което сте заобиколени от по-успешни хора.

11. Приемете отрицателната обратна връзка и критиките

Всъщност не се учим най-добре, когато хората се съгласят с нас и ни аплодират. Ние се учим най-добре, когато правим грешки и изпитваме интензивните емоции, свързани с неуспехи и отхвърляния. Поканете се да потърсите урока във всяко възприето нещастие. Винаги има златен къс за растеж; просто трябва да се упражняваме да го търсим.

Според думите на световно-известният Наполеон Хил: “Във всяка несполука се крие семето на равен или по-голям успех.” Оближете раните си само толкова колкото е нужно, и придвижете бързо вниманието си към това да търсите поуката. Когато успеете да го направите, ще можете да се зареждате с мотивация отвътре и да изпитвате щастие дори в най-мрачните времена.

12. Контролирайте съдбата си, като използвате ежедневна визуализация

Възползвайте се от факта, че мозъкът Ви не знае разликата между това, което е реално и това, което си представя, що се отнася до изображения. Инструктирайте мечтите и визуализациите си да предвиждат как изглежда щастието и успехът, да го усещате, да помиришете, да го вкусвате и чувате.

Правете упражнение, в което ежедневно си представяте целите си за успех и щастие, и ретикуларната активираща система на мозъка Ви ще започне да филтрира информация, за да ви помогне да ги постигнете. Това не само е мотивиращо, но и фокусиращо за ума ни.

Не след дълго Вашите планове, действия и решения все повече ще се стремят към целите, които си представяте. Не обръщайте поглед към наградата и е по-вероятно да постигнете успех по-рано, отколкото си мислите.

Заключение

Всеки ще загуби мотивация в даден момент от живота си, независимо колко страстен е бил преди това. Ключът е да приемете тази реалност и да направите нещо по въпроса. Можете да започнете с тези 12 съвета, за да възстановите мотивацията си за успех. 


След време продуктивността ще Ви стане навик, а навика ще служи за мотивация през целия живот.

ИЗТОЧНИЦИ

Feelings of Entrapment and Defeat Mediate the Association Between Self-Esteem and 

Feeling defeated, entrapped is linked to anxiety, depression 

How Gratitude Changes You and Your Brain 

The Importance of Taking Breaks 

Why mentoring is important 

Past experiences shape what we see more than what we are looking at now

Остави ни коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0