Бира

Бира

Информация за 100 гр.

Калории

Калории = 48 kcal

Протеин

Протеин = 0 гр

Въглехидрат

Въглехидрат = 6 гр

Мазнини

Мазнини = 0 гр

Фибри

Фибри = 0 гр

Захари

Захари = 0 гр

Измерване

Бързо. Анаболно. Вкусно. Изглеждай и се чувствай добре!

100 гр.

Бързо. Анаболно. Вкусно. Изглеждай и се чувствай добре!

малка чаша

Бързо. Анаболно. Вкусно. Изглеждай и се чувствай добре!

голяма чаша

Категория
Рецепти
Описание

Бирата е е най-старата и най-консумираната алкохолна напитка в света и третата най-популярна напитка след водата и чая. Тя е приготвена чрез ферментиране на малцов ечемик с мая и хмел (за ароматизация). Хмелът е и виновникът за специфичния мирис на бирата и нейната горчивина. Има повече от 1000 различни вида. Те се различават по цвят, вкус, алкохолно съдържание, съставки и традициите в приготвянето. Най-големите производители на бира са: Германия, Ирландия, Чехия, Бразилия, Австрия, Япония, Русия, Финландия и Полша. Поради факта, че се произвежда главно от зърнени култури чрез ферментация (пшеница, ръж, царевица, ориз, овес, сорго, лимец), тя съдържа витамини и минерали, присъщи на зърнените култури. В бирата има известни количества В1, В2, В6, С, К, минералите - калий, калций и фосфор. В нея няма мазнини. Ако ще си купувате бира, съветваме ви да си купувате само в стъклени шишета - едно от основните предимства на стъклото е, че то е инертно и не взаимодейства със съдържанието на бирата като не променя пивото, съхранявано в него. Обикновено алкохолното съдържание на бирата е между 4 и 6 %. Съществуват и такива с по-високо алкохолно съдържание, както и безалкохолни.

Хранителна стойност
На 100 грама
  • Калории = 48 kcal;
  • Протеин = 0 гр;
  • Въглехидрат = 6 гр;
  • Фибри = 0 гр;
  • Захари = 0 гр;
  • Мазнини = 0 гр.