Описание
"Кокосовото масло е една от малкото храни, които могат да бъдат класифицирани с етикета ""суперхрана"". Днес споделяме няколко важни ползи с вас. Кокосовото масло съдържа средноверижни мастни киселини (MCТs),които се метаболизират различно от повечето мазнини. В едно проучване, участниците изгорили 5% повече калории в период от 24ч. след консумация на MCTs. Освен това, MCТs намалят чувството за глад през деня. Лауринова киселина, която съставлява 50% от мастния състав на кокосовото мляко, има много силно антимикробно действие (убива бактерии, вируси и гъбички).Кокосовото масло има много приложения, които нямат нищо общо с консумацията му. Много хора го използват за козметични цели и за подобряване на здравето и външния вид на кожата, зъбите и косата. Когато се стигне до избор, най-добре е да се спрете на нерафинирано студено и пресовано, защото именно то се счита за най-полезното и висококачествено.
Този продукт се използва за приготвяне на голямо разнообразие от топли ястия: супи, тестени изделия, зърнени храни, зеленчукови ястия, сосове и топли закуски. Можете да го добавите към сладкарски изделия и сладкиши.
През лятото може да се приготвят плодови и зеленчукови салати. "