Моцарела

Моцарела

Информация за 100 гр.

Калории

Калории = 235 kcal

Протеин

Протеин = 16 гр

Въглехидрат

Въглехидрат = 2 гр

Мазнини

Мазнини = 18 гр

Фибри

Фибри = 0 гр

Захари

Захари = 0 гр

Измерване

Бързо. Анаболно. Вкусно. Изглеждай и се чувствай добре!

100 гр.

Бързо. Анаболно. Вкусно. Изглеждай и се чувствай добре!

голяма чаша

Категория
Рецепти
Описание

Моцарела е класическо италианско меко сирене. Първите препратки в литературата за него датират от началото на Ренесанса. През 1570 г. то е една от съставките в много ястия в книгата на тогавашния известен италиански готвач Бартоломео Скапи. За направата на италианска моцарела се взема прясно мляко от черна биволица, към нея се добавят специална мая и закваска. Полученият разтвор се загрява и се бърка постоянно. Високото съдържание на протеини и мазнини прави сиренето висококалоричен млечен продукт. Моцарелата е традиционна основна съставка на много пици. Популярно е да се консумира като добавка към много видове салати. Най-разпространените минерали в нея са цинк, магнезий и фосфор. Откъм витамини, това са А, В2, В12, D и РР. Както повечето млечни продукти, моцарелата се характеризира с високото съдържание на калций. Моцарелата е изключително нетраен продукт, затова се продава под формата на топки в саламура. Купувате само от доверени магазини, като следите срока на годност. Съветваме ви да я оставите 2ч. на стайна температура, преди да я консумирате. Така ще усетите нейния еластичен и мек вкус.

Хранителна стойност
На 100 грама
  • Калории = 235 kcal;
  • Протеин = 16 гр;
  • Въглехидрат = 2 гр;
  • Фибри = 0 гр;
  • Захари = 0 гр;
  • Мазнини = 18 гр.