Топено сирене

Топено сирене

Информация за 100 гр.

Калории

Калории = 275 kcal

Протеин

Протеин = 23 гр

Въглехидрат

Въглехидрат = 3 гр

Мазнини

Мазнини = 19 гр

Фибри

Фибри = 0 гр

Захари

Захари = 0 гр

Измерване

Бързо. Анаболно. Вкусно. Изглеждай и се чувствай добре!

100 гр.

Категория
Рецепти
Описание

Не са много хората, които не обичат топеното сирене. Този невероятно вкусен продукт най-често се използва за приготвянето на сандвичи за закуска. То е и незаменим продукт при приготвянето на други ястия, както топли, така и студени. А знаете ли къде се е появило това сирене? Е, разбира се, че в Швейцария - с право държавата се смята за пионер в този вид бизнес. Топеното сирене е измислено още през 1911 г. от швейцарските учени Валтер Гербер и Фриц Щатлер, които са работили в отбранителната индустрия. По това време традиционно ястие сред новобранците в швейцарската армия се нарича фондю, което се получава чрез топене на твърдо сирене. Със сигурност е било вкусно, но имало един голям недостатък - фондюто много бързо губело своята форма и приличало на...нещо не чак толкова вкусно. След провеждането на многобройни проучвания, учените разкриват как това може да се промени и създават невероятното топено сирене - изкушението на детството на нашият екип.

Хранителна стойност
На 100 грама
  • Калории = 275 kcal;
  • Протеин = 23 гр;
  • Въглехидрат = 3 гр;
  • Фибри = 0 гр;
  • Захари = 0 гр;
  • Мазнини = 19 гр.