Олио

Олио

Информация за 100 гр.

Калории

Калории = 884 kcal

Протеин

Протеин = 0 гр

Въглехидрат

Въглехидрат = 0 гр

Мазнини

Мазнини = 100 гр

Фибри

Фибри = 0 гр

Захари

Захари = 0 гр

Измерване

Бързо. Анаболно. Вкусно. Изглеждай и се чувствай добре!

100 гр.

Бързо. Анаболно. Вкусно. Изглеждай и се чувствай добре!

малка чаша

Бързо. Анаболно. Вкусно. Изглеждай и се чувствай добре!

с. л.

Бързо. Анаболно. Вкусно. Изглеждай и се чувствай добре!

чаена л.

Категория
Рецепти
Описание

Съставът на олиото не е еднакъв навсякъде. Комбинацията от вещества зависи от региона и условията, в които са отглеждани растенията, от които се прави. Независимо от това, то е почти 100% съставено от мазнини, като в него има витамини А, D, F, E. По всяка вероятност, най-старото от познатите растителни масла е сусамовото, използвано е от древните египтяни. Гърците предпочитали маслината - в Атина маслината е била свещено дърво, символ на града. В стари времена растителното масло не само се е консумирало, но и се използва за осветление. Най-разпространеното олио в България е слънчогледовото. Енергийната стойност на повечето видове олио е около 900 kcal, или 3,762 kJ на 100 g. Това го прави един от най-калоричните продукти в кухнята и консумацията му трябва да бъде прецизно съобразена с нуждите на тялото и целите ви.

Хранителна стойност
На 100 грама
  • Калории = 884 kcal;
  • Протеин = 0 гр;
  • Въглехидрат = 0 гр;
  • Фибри = 0 гр;
  • Захари = 0 гр;
  • Мазнини = 100 гр.