Healthit

КАК ДА ПОСТИГНЕМ ЖЕЛАНИЯ РЕЗУЛТАТ С НАШЕТО ТЯЛО?​

Staying in great shape

КАК ДА ПОСТИГНЕМ ЖЕЛАНИЯ РЕЗУЛТАТ С НАШЕТО ТЯЛО?​

Защо малките действия, водят до големи промени със здравето?

След като слънцето залезе всеки ден, много от нас разсъждават за това какво се е случило през последните дни, седмици и месеци и колко много неща са се променили. Но замисляме ли се колко сме се променили ние самите?

Разбира се, това не е нищо ново. Всички се променяме. Независимо дали решим да вземем юздите или не, животът се случва. Едва години по-късно, когато спираме да си поемем дъх и погледнем назад, осъзнаваме колко много промени са настъпили с нас.

Важно е да споменем това, защото много от хората, с които работим, виждат „промяната“ като едно голямо събитие, което просто се случва. 

Събуждаме се един ден, поглеждаме се в огледалото и виждаме този нов човек, който се взира в нас, живеейки този нов здравословен живот, толкова различен от този, с който бяхме свикнали.

Този човек вече има плочки, не е ял чипс от 30 години и е на върха на силите си. 

Но това не е така, нали? 

Промяната е този болезнено бавен процес на малки действия и избори, повтарящи се всеки ден, в продължение на месеци и години, които бавно ни оформят и оформят.

Толкова е бавно, че всъщност ние дори не осъзнаваме, че се случва.

Хората, които постигат най-голям напредък със здравословното си състояние, са хората, които могат да преминат онзи период от време, в който правят всичко правилно, но привидно напредък не се постига.

Това са онези първи седмици от свалянето на килограми, например, в които вие правите лишения, а стрелката на кантара едва помръдва.

Това е и нещото, което е най-важно да разберете, когато започвате да живеете здравословно. В първите дни от започването на нова цел, има огромно разминаване между усилията и резултатите.

Когато за първи път стартирате нещо ново, полагате максимални усилия, но резултатите са почти несъществуващи.

Нека вземем за пример отново отслабването. Започвате да тренирате усилено три, четири, пет пъти седмично; старателно проследявате приема на храна, за да сте сигурни, че сте в дефицит; правите поне 10,000 крачки дневно…

Но първоначалните резултати изобщо не ви харесват и не оправдават усилията ви. Кантарът не помръдва, измерването на талията само ви натъжава и вие изглеждате еднакви в огледалото. 

Това е моментът, в който повечето хора се отказват. Какъв е смисълът да продължаваш като не виждаш резултат?

ТОВА Е ГРЕШНИЯТ ПОДХОД!

Истината не е, че вие не получавате резултати.

Истината е, че вашите резултати все още не са се актуализирали.

Резултатите не се появяват изведнъж, а само след като многото малки (положителни) избори, които сте правили всеки ден, са се натрупали в достатъчно голямо количество.

Представете си една снежна топка, която се търкаля по покрит със сняг хълм. Докато се търкаля по хълма, топката събира все повече сняг. Тя става по-голяма и по-голяма, което я прави все по-бърза и по-бърза.

В крайна сметка, тя е толкова голяма, че е невъзможно да се спре или забави. Резултатите работят по същия начин. 

Всяко малко положително решение, което вземете днес, добавя сняг към снежната топка на резултатите. Първоначално изглежда, че нищо не се случва – снежната топка е твърде малка, но с течение на времето всички онези малки избори, които сте направили, се натрупват в една гигантска неспираема снежна топка.

Това е моментът, в който вие започвате да изглеждате и се чувствате добре.

Именно това е парадоксът на промяната – за да създадем голяма промяна, първо трябва да създадем редица малки промени. И ние създаваме тези малки промени, като правим правилните избори към целта си всеки ден.

И сега искаме да си зададете следния въпрос: 

„Къде бих могъл/а да бъда година отсега, ако реша да се ангажирам с процеса и да правя нещо всеки ден за здравословното си състояние, без значение колко малко е то?“

Промяната на тялото, както повечето неща в живота, не е спринт, а маратон.

Съветваме ви да започнете да мислите в месеци и години, а не в дни и седмици. Ако играете дългата игра, докато всички останали играят тази на мигновеното удовлетворение, то вие ще спечелите в дългосрочен план и ще надминете 99% от хората около вас.

Как да поемете пълен контрол върху парадокса на промяната?

Първото нещо, което трябва да направите е да решите дали наистина искате да живеете здравословно? Ако отговорът е “да”, продължете да четете статията, защото ще ви разкажем как първото българско приложение за здравословен живот ще ви помогне да финиширате начело на този маратон! 

Екипът ни е в сферата на здравословния начин на живот от дълги години. Седмица след седмица се убеждавахме как нещо липсва на хората в тяхното приключение към по-здравословен живот. 

Това ни натъжаваше, докато един ден не открихме отговорът в девиза „Съединението прави силата“. Замислете се – най-лесният начин да предприемем някаква промяна в живота си е като го направим с приятел. 

Чувството да сме отговорни пред още някого е един от най-силните източници на мотивация. Например, ако искате да ограничите времето прекарано пред екрана, намерете ваш приятел, с когото да се разхождате в парка. 

Ако пък искате да намалите вредната храна, може да започнете пътя към по- здравословен начин на живот заедно с половинката си.

Но намирането на приятел, който е напълно отдаден на здравословния начин на живот не винаги е толкова лесно. Освен това, той не винаги може да бъде на наше разположение, защото има свой собствен живот, отговорности и задължения. 

Това ни накара да създадем Healthit – твоят джобен здравословен приятел! 

Докато разработвахме първото българско приложение за здравословен начин на живот, винаги си го представяхме като вашия джобен здравословен приятел. 

Неговата мисия е да ви помага в приключението към по-здравословен живот, да ви подсеща всеки път, когато забравяте нещо и да ви възнаграждава за вашите победи! 

Healthit ви помага да бъдете по-дисциплинирани докато правите точно тези малки действия, за които говорихме в началото. Именно те са в основата на положителната промяна в дългосрочен план.

Healthit фокусира вашите усилия върху малкото, но важни неща, които са ви нужни, за да живеете по-дълго и щастливо. 

С изпълняването на забавни и прости предизвикателства, вие печелите точки, с които можете да получите намаления за хранителни добавки, услугите на фитнес треньори, фитнес абонаменти, спортни стоки и още много други продукти от нашите приятели. 

И всичко това е абсолютно безплатно за вас – хората решили да направят живота си по-здравословен!


С други думи, Healthit е най-лесният и забавен начин да живеете здравословно. 

Бъдете сред хилядите българи, които изграждат здравословни навици с лекота, докато пестят време и пари с Healthit! 

Сприятелете се с технологиите и им позволете да бъдат ваш верен приятел в здравословния начин на живот! 

HEALTHIT: ЗАЩОТО ЗДРАВОСЛОВНОТО Е НА МОДА.


0