Описание
Спагетите са традиционен продукт на италианската кухня, представляваща дълга тънка паста, направена от твърда пшеница. Правилно приготвени те са не само вкусни, но и здравословни. Ако все още продължавате да смятате италианската паста за "вредна храна", тогава не знаете много за този продукт. Селенът, съдържащ се в тях, придава на продукта свойствата на антиоксидант, който предотвратява дегенерацията на клетките в човешкото тяло. Една порция от тези изделия, направени от пълнозърнесто брашно, съдържа голямо количество манган. Спагетите се варят в голямо количество подсолена вода. В зависимост от степента на готовност се разграничават няколко вида ястия. Най-популярната е паста al dente. Пълнозърнестите спагети имат гликемичен индекс в ниския до средния диапазон. Спагетите от пълнозърнеста пшеница съдържат голямо количество сложни въглехидрати и фибри, които ви държат заситени за дълго. Освен това, те са източник на желязо, магнезий и витамините от B-комплекс. Пастата може да бъде ефективен градивен елемент на доброто хранене, но винаги помнете - количеството в случая определя дали се храните здравословно или не, а не самият продукт.