Описание
Родината на юфката е Китай. Историята на този хранителен продукт е тясно свързана с проблемите, които се появяват в следвоенния свят на ХХ век. Голямата хранителна криза принуждава хората да ядат предимно жито. Еднообразието, разбира се, било досадно и в един момент хората предпочитали да месят пшеничното тесто и така се появява юфката. В магазините по света днес има различни варианти, от които може да се избере - с вкус на гъби, пилешко месо, бекон със сирене и т.н. В България, юфката е специален вид домашна паста, която на вид е плоска и ръбеста. Самата дума "юфка" няма множествено число, тъй като тя самата представлява натрошени изсъхнали тестени корички. Високото съдържание на калории в продукта показва, че приемът на такъв продукт може да доведе до затлъстяване. Ако все пак решите да се наслаждавате на тази традиционна закуска, съветваме ви да използвате пълнозърнеста юфка, тъй като тя е с по-голямото съдържание на трици и бавно-усвоими въглехидрати.