Успех

Тайните на Тони Робинс за успеха

ation - 2024-01-21T160940.046

Тайните на Тони Робинс за успеха

Чували ли сте за Тони Робинс? Човекът, който без някога да е учил психология в университет, пише книги, изнася семинари и дори преподава психология на завършили специалисти, обяснявайки им как да мотивират хората и да променят нагласата им към живота. Тони Робинс е собственик и на дванадесет компании с офиси на няколко континента. В тази аудио статия ще Ви запознаем с неговите тайни за успеха, които са му помогнали да се превърне от напълно в банкрутирал предприемач в милионер.

Първият и най-важният според Тони Робинс начин да придобиете богатство е да давате на другите. Негова реплика е, че ако се оправдаваш, че не даряваш, защото чакаш да станеш богат, то тогава няма никога да забогатееш. Предприемачът разказва как когато в началото на трийсетте си години банкрутирал и имал едва 22 долара, една вечер използвал 6 от тях да се нахрани. В ресторанта, в който бил, видял едно малко момче, което проявявало изключително галантно отношение спрямо майка си. Въпреки че нямал никакви други пари, Тони Робинс решил да даде останалите си 16 долара на момчето, защото бил дълбоко впечатлен от вниманието на детето към майка му. На следващия ден предприемачът получил писмо от човек, дължащ му пари, в което били сложени дължаните долари с лихва. Днес Тони Робинс използва печалбите от книгите си, за да купува храна на бедните семейства на Деня на благодарността. Твърди, че колкото повече дава, толкова повече получава, и съветва всички, които искат да забогатеят, да започнат да подкрепят каузи, близки до сърцето им.

Вторият съвет на Тони Робинс за успех е да гледаме на всеки един човек като на ментор. Бизнесменът казва, че не можем всичко да направим и да измислим сами. А дори и да можем, това ще ни отнеме твърде много време. Ето защо Тони Робинс съветва хората да търсят помощ от онези, които вече са успели, независимо дали това ще е чрез директна комуникация или четене на книги. Предприемачът твърди, че има какво да научиш от абсолютно всеки. От някои ще узнаем добри бизнес стратегии, а от други – какво да не правим, ако искаме да сме щастливи. Тони Робинс ни съветва да се научим да слушаме и да попиваме информация по време на един разговор, а не просто да чакаме да дойде наш ред да говорим. Според него истинските успели хора осъзнават нуждата от помощ от останалите и са отворени да признаят, че не знаят нещо, но и са още по-готови да се научат.

Третият съвет на Тони Робинс за успех е да сме ненаситни. Казва на своите читатели и слушатели винаги да си поставят цели и когато ги постигнат, да се целят още по-нависоко. Споделя мнението, че много хора не успяват да стигнат върха, защото са постигнали един конкретен пост или едно конкретно положение, за което са си мечтали, и са решили, че там им е удобно. Тони Робинс съветва хората, които искат да изпъкнат над останалите, никога да не си казват, че им е удобно, а постоянно да си поставят нови задачи. Активната дейност и работа върху определена цел ще Ви носи мотивация и ще се чувствате щастливи, че следвате пътя на личностното си развитие.

Четвъртият съвет на Тони Робинс е внимателно да подбираме средата си. Предприемачът споделя, че е привърженик на тезата, че с каквито хора се събереш, такъв и ставаш. Ето защо трябва постоянно да се стараем да се запознаваме и да си общуваме с хора, които са интелигентни, амбициозни и мотивирани. Тони Робинс споделя, че е най-добре да си намерим приятели, които са по-добри от нас, защото това ще ни накара да искаме да ги достигнем и да се развиваме заедно с тях. 

Петият съвет, който Тони Робинс би ни дал по пътя към успеха ни, е да не се опитваме да мамим и да не се възгордяваме. Предприемачът казва, че когато мамим, това започва да тежи на съвестта ни, а и често хората, които сме излъгали, разбират за това, и повече няма да имат желание да работят с нас. Бизнесменът твърди, че добрите отношения с клиенти и инвеститори се градят върху честност и взаимно разбирателство. Ето защо според него не трябва да се опитваме да минем по тънката линия, а да се труди за целите си и връзката ни с хората, с които работим. Тони Робинс съветва обаче и да не се възгордяваме от успехите си, защото егото си личи отдалеч и би попречило на добрите отношения с останалите. В своите книги и по време на своите семинари предприемачът казва на публиката си, че е важно да запомним, че всеки един от нас е просто човек и че независимо дали сме бедни и богати, повечето от нас преминават през едни и същи трудности. Ето защо е важно да не се възгордяваме и да останем приземени, развивайки доброто си отношение към останалите. Това определено би Ви помогнало в комуникацията с останалите.

Шестият съвет на Тони Робинс за успеха е да се научим да плащаме възможно най-малко. Бизнесменът казва, че с годините е научил, че трябва да обръща внимание на малките такси в магазините, банките, счетоводителните компании и други, които ни се струват незначителни и затова се съгласяваме да ги плащаме. Предприемачът обаче ни предупреждава, че тези такси се натрупват и ако сметнете парите, които сте дали в малки такси през годините, ще получите сума, с която да си купите апартамент. Ето защо Тони Робинс ни съветва в тези случаи винаги да търсим по-евтини, но не по-некачествени варианти да свършим една и съща работа. Препоръчва ни например да проучим онлайн банките, вместо да слагаме парите си в обикновените банки, защото така сме свикнали. Също така ни казва и сами да четем счетоводните и данъчни закони, съветвайки се със специалисти, за да намерим начини да пестим пари. Може да се изненадате колко средства ще спестите по този начин.

Седмият съвет на Тони Робинс е да сме щастливи независимо какво се случва. Той казва, че осъзнава, че всеки един човек се сблъсква с неприятни неща, но те не са нещо неочаквано. Споделя, че трудностите са част от живота ни и част от пътя към успеха. Ето защо е важно да не се съсредоточаваме върху лошите неща и да не им позволяваме да ни влияят, тъй като неприятности винаги ще има и не трябва да се държим сякаш всеки път сме изненадани от тях. Според предприемачът да сме щастливи е въпрос на перспектива и на избор. Бизнесменът споделя, че използва правилото на деветдесетте секунди – каквото и ужасно нещо да го е сполетяло, си позволява да мисли за него само минута и половина, а после се съсредоточава върху нещо положително.

Осмият съвет на Тони Робинс за успеха е да се научим, че истинските постижения са тези, които не са положителни само за нас, но и правят истинска промяна за света около нас. По време на своите семинари и обучения той често моли хората да му споделят два или три момента от живота си, които смятат за най-успешните и да кажат какво са почувствали тогава. В повечето случаи, когато хората споменат нещо за кариерата си, за университета си или за някоя награда, която са получили, споделят, че са се зарадвали на момента, но не са усетили истинско щастие. Изпиталите истинско щастие обикновено са хората, които споделят, че са помогнали по някакъв начин на останалите – например участвали са в строежа на ново училище, обучили са стотици малки деца на дадено умение или друго подобно. Тони Робинс казва, че най-важният урок, който трябва да научим, е, че трябва да посветим живота си на нещо по-голямо и по-важно от нас. Дори да работим за себе си, предприемачът ни съветва да намерим начин да обвържем дейността си с грижа към обществото или в свободното си време да инвестираме натрупаните средства в нуждаещите се. Според бизнесменът това е единственият начин да се чувстваме задоволени от живота.

Това са осемте съвета на Тони Робинс за успех. Нека да ги повторим накратко. Първо, предприемачът ни съветва да сме щедри и да даряваме независимо дали сме богати, или бедни. Второ, бизнесменът ни казва във всеки един човек да откриваме ментор. Трето, Тони Робинс ни препоръчва винаги да се целим на високо и да не се задоволяваме единствено с малки победи. Четвърто, мъжът твърди, че трябва внимателно да подбираме хората, с които се заобикаляме, защото те ще определят темпото и посоката ни на развитие. Пето, предприемачът ни препоръчва да сме честни и да не допускаме егото ни да ни пречи в работата. Шесто, бизнесменът ни учи да се стараем да избягваме малките такси при всяка възможност, а седмо – да направим избора винаги да сме щастливи. Последният му съвет за успех е да трансформираме идеята ни за какво представлява успеха, и да осъзнаем, че той всъщност се изразява в положителното повлияване на живота на другите. Ако Вие търсите начин да се подобрите в личностен и кариерен план и да постигнете вътрешна хармония, то следването на съветите на Тони Робинс в тази аудио статия определено ще Ви помогнат по пътя към желаната цел.

Източници:

Lewis Howes YouTube Channel

Остави ни коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0