Здраве

Какво представлява вега тестът?

Какво представлява вега тестът

Какво представлява вега тестът?

Уморени сте от многобройните посещения при различни медицински специалисти? Желаете цялостна оценка на здравословното си състояние в една-единствена процедура? Търсите алтернативен вариант, чрез който да спестите време, усилия и пари?

В такъв случай, трябва да се запознаете с една от революционните техники в здравеопазването, основана върху способността на живите организми да излъчват електромагнитни вълни. Сравнително нов метод, който придобива все по-голяма популярност в борбата за поддържане на оптимално здраве. Той е познат под името биорезонансна диагностика или с други думи – вега тест.  

Какво е вега тест?

Вега тестът представлява метод за анализ на състоянието на организма и неговата ответна реакция към различни видове храни. Основава се върху електропунктурна диагностика, при която с помощта на специален уред, наречен вега машина, се намират и измерват акупунктурните точки на човешкото тяло.

Те представляват места по кожата, в които могат да се отчетат електромагнитните вибрации на клетките и телесните системи, намиращи се в пряка връзка с функционалността на органите. 

Въз основа на показаните от вега теста стойности, се прави заключение кои организмови структури имат отклонения от референтните стойности и до каква степен това може да окаже влияние на здравето.

Интересно е да се отбележи, че първата официална разработка на метода се появява през 1978 г. от немския учен Хелмут Шимел. От тогава насам няма научна институция, която официално да подкрепи точността на диагностиката, но популярността ѝ сред широката публика не спира да расте.

Как се прави вега тестът?

За да бъде проведен вега тестът, се налага използването на биоелектрични сигнали, чрез които да се оцени текущото състояние на организма. Както вече споменахме за измерването на тези показатели се използва специализиран уред, носещ името вега машина. Специалистът, извършващ диагностиката, поставя необходимите сензори към различни биоактивни точки, като например главата, ръцете и краката. Процедурата и продължителността ѝ могат да варират в зависимост от целта на тестването. Може да се каже, че съществуват две основни възможности за провеждане на биорезонансната диагностика:

 • в клиника – провежда се като редовен медицински преглед. Пациентът споделя своите притеснения с лекуващия го специалист. След това медицинското лице използва необходимата апаратура и измерване на определените точки. Диагностиката е подходяща за хора от всякаква възраст, поради безболезнения характер на метода. На практика пациентът не усеща нищо. Резултатите пристигат незабавно след приключването на сеанса. Въз основа на техните показатели се оценява състоянието на органите и системите и се съставя програма за биорезонансна терапия;
 • вкъщи – възможно е процедурата да бъде проведена в домашни условия с опростен метод. За целта трябва да се закупи специално устройство, предназначено за този тип тестване. С помощта на устройството, човек самостоятелно може да определи органна неизправност, състоянието на имунната си система и други функции на тялото. Важно е да се отбележи, че е резултатите биха могли да не бъдат коректно разчетени и не трябва да се вземат прибързани решения върху тях.

Какви са ползите от вега теста?

Този метод е способен да даде добър ориентир за нарушенията на органите и системите в организма. Ключови предимства са липсата на болка и сравнително достъпната цена, в пъти по-ниска от цялостен здравен преглед в болница. Някои сфери на диагностики в полза на метода са:

 • хранителна непоносимост – открива всички храни и вещества, към които тялото може да прояви алергична реакция. В такъв случай способността на вега тестът е от първостепенно значение при определяне поносимостта на пациента към даден вид диети и лекарствени съставки;
 • ранен стадий на заболявания – вега тестът може да помогне при откриването на проблеми със сърдечно-съдовата, храносмилателната, дихателната и отделителната система преди проявата на симптоми. Диагностиката показва кои конкретни паразити присъстват в тялото и в кои органи и тъкани се намират;
 • хормонални нарушения – визуалната картина в резултат на този метод илюстрира съотношението между нивата на ключови хормони за цялостното здраве;
 • дефицит на витамини и минерали – в забързаното си ежедневие често забравяме да приемаме нужните ни витамини и минерали. Тази диагностика показва техните стойности и по този начин дава информация за богатството на хранителния ни режим;
 • състоянието на имунната система – благодарение на подобен тип диагностика могат да бъдат направени заключения за състоянието на имунитета;
 • биологична възраст и адаптивен резерв – тестването дава информация за състоянието на клетките, изграждащи организма. Всеки човек има определена хронологична възраст, но тя не винаги съвпада с биологичната възраст, свързваща се с клетъчното здраве. Адаптивният резерв, от своя страна, изразява способността на организма да се приспособи и справи се със стрес, болести или други външни влияния. 

Защо да си направите вега тест?

Съществуват различни причини в подкрепа на биорезонансната диагностика. Ето най-популярните от тях, групирани на база мнението на специалистите в областта:

 • чувствителност към храната – това е един от главните мотиви за предприемането на подобно действие. Често срещано е хората да не познават храните, към които проявяват алергична реакция. В повечето случаи това е породено от факта, че приетите количества от проблемната храна са малки или симптомите не са се проявили. Големите количества обаче могат да бъдат непоносими за организма и да предизвикат отрицателни реакции върху здравето. Интересно проучване сочи, че пациенти, подложили се на вега тест, установяват клинични подобрения, когато изключат или ограничат идентифицираните храни;
 • състояние на органите – информираността за функционалността на системите в тялото е от първостепенно значение в дългосрочен здравословен план. Не трябва да подценяваме, че тестът оценява органи като стомаха, бъбреците, белите дробове, както и други части на тялото като спиналните сегменти, лимфните възли, очите, диафрагмата, надбъбречните жлези. По този начин се дава повече яснота на пациента и лекуващия го специалист за възможните бъдещи перспективи в лечението;
 • отслабване – някои практикуващи диетолози предлагат биорезонансната диагностика като помощно средство в борбата с излишните килограми. Те твърдят, че тази методика може да помогне за балансиране на организма и метаболизма, на база прилагане на изготвения след теста план. Въпреки че към момента не съществуват научни доказателства в подкрепа на това твърдение, познаването на процесите в организма в действителност би допринесло към тренировъчния режим и балансирания калориен дефицит.

Заключение

Вега тестът е една от иновациите, способни да допринесат за разбирането и оценката на нуждите на тялото. Това е един от достъпните методи, предоставящи пълна диагноза на всички функции и процеси в организма.

Въпреки скептицизма на науката към точността на диагностиката, тестът може да бъде добра отправна точка за всеки, решил се да започне мечтаната промяна към по-здравословен начин на живот.

Източници

What is Bioresonance and Vega Testing.

Reserva plaza para realizarte una prueba de Vegatest y obtener las frecuencias de tratamiento exactas

0