Калории

Фет бърнъри: как работят хапчетата за отслабване?

Weight loss using dope concept.

Фет бърнъри: как работят хапчетата за отслабване?

Какво представляват хапчетата за отслабване/фет бърнъри?

Днес на пазара може да откриете много възможни решения за отслабване. Някои опции са по-популярни от други, включително определени хапчета, лекарства и естествени добавки. 

Хапчетата за отслабване са хранителни добавки, които могат да ни помогнат в борбата с излишните килограми, използвайки няколко различни механизма. Те съдържат съставки, които имат способността да ускорят изгарянето на мазнини, забързат метаболизма, потиснат апетита за храна и/или имат термогенен ефект.

Как работят хапчетата за отслабване?

Те могат да въздействат на тялото ни по различни начини. Хапчетата за горене на мазнини могат да увеличат енергията, да намалят апетита, да стимулират мазнините в тялото да се използват за енергия и дори да ускорят метаболизма, така че да изгаряте повече калории през целия ден.  По-опитните потребители препоръчват да се взимат 30 минути преди закуска или обяд, заради действието им върху скоростта на метаболизма, за да можем да усвояваме по-бързо ценните вещества в храната ни. 
  • Липотропните вещества подобряват транспорта на мазнините и използването им под формата на енергия.
  • Термогенните фет бърнъри са хранителни добавки, които работят за ускоряване на метаболизма. По този начин приеманата храна се изразходва по-лесно и се превръща в енергия, вместо да се складира под формата на мазнини. Този вид  хапчета за отслабване също могат да помогнат за потискането на апетита и подобряване на концентрацията и вниманието.
  • Редица проучвания доказват, че линоловата киселина спомага ефективно за ускоряването на загубата на тегло и намаляването на телесните мазнини чрез поредица от биохимични реакции, които действат положително на базалната метаболитна скорост. Чрез това увеличение, приетите калории от храна могат да се превръщат в енергия по-ефективно и безпроблемно.
  • Малиновите кетони могат да засилят метаболизма по естествен път и са силен антиоксидант, който забавя процесите на стареене и защитава клетките от вредното действие на свободните радикали.

Колко ефикасни са хапчетата за отслабване?

Те не са вълшебни хапчета, които могат мигновено да премахнат всичките мазнини от всеки вид тяло без каквато и да била друга намеса.  Те са допълнениe към по-съществени катализатори на изгарянето на мазнини, като здравословната диета и редовния фитнес.  Могат да се опишат като нужната черешка върху тортата на балансираното ежеднeвие.

Фет бърнърите, които се приемат редовно, насърчават тялото да гори повече мазнини, докато изразходва енергия. Самите бърнъри не горят мазнини, а дават тласък на телата ни да го правят по-ефективно, отколкото сме свикнали принципно. При добавяне към балансирана диета от протеини и витамини, ефектите им наистина могат да се усетят. Диетолозите потвърждават, че първата стъпка от цялостния план за отслабване трябва да бъде свързана с правилната диета и дисциплинираното хранене, преди добавянето на натурален фет бърнър. 

Има ли разлика между добавка за отслабване и хапче за отслабване?

Много хора не правят разлика между добавка е хапче. Това, че хранителните добавки, могат да бъдат под формата на таблетка,  не ги прави лекарства. Хранителните добавки са продукт приеман през устата, който съдържа хранителни компоненти. Те са предназначени за обогатяване на храната. Лекарствата от друга страна са химични вещества, които са предназначени за манипулация или лекуване на определено заболяване. Паралелно с това, хранителните добавки съдържат далеч по-малки количества от определено вещество за разлика от лекарствата. Когато активното вещество (дори билка или растителен извлек) е над определени граници, медикамента се квалифицира като лекарство и то трябва да бъде регистрирано като такова.

Препоръчителни ли са при менопауза?

Недостатъци при хапчетата за отслабване

Повечето лекарства съдържат кофеин. Ако сте свикнали да консумирате много кофеин през деня и след това добавите стимулиращ фет бърнър отгоре на това количество, ще прекалите с кофеина и ще се изтощите много бързо, както и ще затрудни съвземането Ви след тренировка. 

 Имайте предвид, че посочените симптоми се наблюдават при прекаляване с препоръчителната дневна доза.

Най-добрият и безопасен вариант е да се започне с минимално количество (половин доза) и да се регулира, след като прецените вашия толеранс.

  • Глaвoбoлиe
  • Гaдeнe
  • Нepвнocт и paздpaзнитeлнocт
  • Бeзcъниe
  • Тpeпepeнe
  • Бoлĸи в cтoмaxa
  • Сĸoвaнocт

Заключение

Фет бърнърите стават все по-популярни и все повече хора започват да ги приемат в борбата с голямата цел – изгаряне на излишните мазнини. Те могат да Ви помогнат да направите необходимите промени в начина Ви на живот, за да отслабнете, да подобрите здравето си и да се чувствате добре в тялото си. Допълването на хранителен режим и тренировъчна програма с хранителни добавки ще помогне за ускоряване и максимизиране на целия процес и зададената цел. Приемът на правилните и висококачествени хапчета за отслабване ще придаде допълнително предимство в изгарянето на мазнини. Не забравяйте винаги да се консултирате с медицинско лице преди прием.

Източници

12 Popular Weight Loss Pills and Supplements Reviewed – Healthline

Fat Burner Supplements: What Are They, Do They Work, and More

Do Fat Burners Work? Efficacy of Supplements and Creams

The Truth About Weight-Loss Pills – WebMD

Diet Pills, Prescription Weight Loss Drugs, Appetite Suppressants

0