Витамини и Минерали

Какво представлява зеолита?

Какво представлява зеолита

Какво представлява зеолита?

Зеолитите представляват минерали от вулканичен произход. Те се използват в различни индустрии, защото имат способността да премахват токсини от кожата и тялото. Зеолитите имат хиляди малки каналчета в тях, през които големи количества токсини и тежки метали, които са вредни за организма, могат да бъдат уловени и отстранени. Научете повече по темата в блога ни.

Какво представлява?

Зеолитът е минерал с противовъзпалително и антиоксидантно (детоксикиращо) действие. Полезните му свойства са благоприятни не само за отслабване и детоксикация на организма, но и за почистване на кожата.

Зеолитът е минерал, съставен предимно от силициев диоксид (третият най-разпространен микроелемент в човешкото тяло) и тетраедри от алуминиев триоксид.

Той е алкален минерал, който е много порест и е един от малкото такива в природата, които са с отрицателен заряд. Това означава, че е в състояние да привлича положително заредени молекули. Тъй като повечето токсини, като тежки метали, радиация и пестициди, са заредени положително, зеолитът изтегля токсините към себе си, подобно на магнит, и ги засмуква в структурата си. Тези опасни вещества попадат в капана на клетките на минерала, които след това безопасно и лесно се отстраняват от тялото. 

Той може бъде срещан в различни форми, както течни, така и твърди, което го прави интерес за изследване в областта на медицината и науката. 

Какви са ползите и вредите от зеолита?

Най-безопасно е да се приема вътрешно. Използва се предимно заради своя детоксикиращ ефект, както и заради антиоксидантната си природа и способността да дарява микроелементи на тялото и да поддържа чревната микробиота или „полезните бактерии“ в нея.

  1. Приемането на зеолити под формата на хранителни добавки позволява на тези полезни минерали да преминат през храносмилателния тракт, абсорбирайки вредните вещества по пътя си. Тези вредни вещества включват всичко – от токсични тежки метали, изкуствени химикали, открити в определени лекарства и преработени храни, ендокринни разрушители и прекомерна киселинност.
  2. Могат да помогнат за абсорбирането на бактерии, вируси и гъбички, плюс токсините, понякога произведени от тези микроорганизми, както и ферментационните токсини, получени от нездравословна диета и лошо балансирана микробна чревна флора. В същото време, в което те освобождават токсините в тялото с минералите, тези минерали остават в тялото, ако те липсват.
  3. Зеолитите, чрез този йонен обмен, могат да осигурят това, което липсва на тялото, и да премахнат това, което има в излишък, като следователно предлагат всеобхватно двустранно действие. Той не се абсорбира в тялото и не участва в клетъчните функции, а просто преминава през кръвния поток, като събира положително заредени токсични елементи.
  4. Подобряват имунитета, като стимулират имунните реакции и повишаването на тяхната активност. Може да играе роля в поддържането на баланса на pH в организма, което е важно за оптималното функциониране на клетките.

Минералът няма значителни вреди, които може да причи, но може да предизвика леки странични ефекти като главоболие или диария, но това вече зависи от вашето тяло. 

Как се пие?

Преди да се използва за лечение и превенция, той трябва да е преминал през термична обработка. Не може да се консумира директно от кариерите. Предлага се в различни форми, като на прах, във вид на течност или таблетки.

Обикновено се препоръчва разтварянето му в течност и получаването на така наречената зеолитна вода за пиене . 

Обичайната дневна доза е по една чаена лъжица по два пъти на ден (общо 2 – 2,5 грама), разтворени във вода или друга течност. За да подейства зеолитът, трябва да се придържате към препоръчителната доза за около 2 до 3 месеца. Ако решите да продължите с ползването на зеолита е препоръчително да направите пауза за около 3 месеца преди да продължите. 

За да има най-добър ефект, прочетете листовката към опаковката. 

От къде да си купите?

Можете да го намерите във вашата най-близка аптека или магазин за хранителни добавки, специализирани здравни магазини или онлайн платформи. Като различните марки на производство варират и по цена. Преди да изберете, кой продукт да закупите е добре да направите обстойно проучване на производителя. Така, че от къде да си купите има варианти но е важно да бъдат с добро качество.  

Заключение

Зеолитният камък има много благоприятни действия и ползи за здравето, въпреки това е добре да внимавате при използването му. Най-подходящо от здравословна гледна точка е да се консултирате с мнението на здравен специалист преди да включите в хранителния си режим, за да предотвратите неблагоприятно въздействие. 

Източници

Какво представлява и какви са ползите?

Вреди

0